Η ΠΟΔΝ στέκεται δίπλα στον δύσκολο αγώνα της ιρανικής νεολαίας.

«Όχι» στο καθεστώς, αλλά και στους ιμπεριαλιστές


Η ΠΟΔΝ καταδικάζει την καταστολή από το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, αλλά και τα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, της ισραηλινής αντιδραστικής κυβέρνησης, καθώς και του αντιδραστικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας


 

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της προς τους νέους, τους φοιτητές και το λαό του Ιράν, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταπίεση, τη βία και την καταστολή από την αστυνομία και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της χώρας τους. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η νεολαία και ο λαός του Ιράν αναπτύσσουν ένα δύσκολο αγώνα στους δρόμους σε περισσότερες από 70 πόλεις της χώρας, για τα δικαιώματά τους ενάντια στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πολιτική του καθεστώτος της χώρας τους.

Πολιτικές οι οποίες οδήγησαν σε υψηλές τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τεράστια ανεργία, ευρεία ιδιωτικοποίηση και ακραία φτώχεια σε μαζική κλίμακα. Διαδηλώνουν ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, την ίδια στιγμή που αντιτίθενται στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα κατά των εργαζομένων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΔΝ, την προεδρία της οποία έχει η ΕΔΟΝ. Η ΠΟΔΝ καταδικάζει τις ακραίες μεθόδους ανακρίσεων που εφαρμόζονται ενάντια στους διαδηλωτές, καθώς και τα βασανιστήρια που γίνονται, τα οποία στόχο έχουν να διαλύσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις των νέων και των φοιτητών. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.500 έχουν συλληφθεί, προστίθεται. Η ΠΟΔΝ απαιτεί από τις Αρχές του Ιράν να δημοσιεύσουν κατάλογο ονομάτων όλων όσων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς και την τοποθεσία κράτησής τους. «Επίσης, μαζί με τους νέους του Ιράν η ΠΟΔΝ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των βασανιστηρίων και την απελευθέρωση όσων συνελήφθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Απαιτεί επίσης την απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας από τα πανεπιστήμια», συμπληρώνεται. Επιπλέον, η ΠΟΔΝ εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της προς την οργάνωση-μέλος της, τη Νεολαία του κόμματος Τουντέχ (σ.σ. παράνομο και υπό δίωξη κόμμα των Ιρανών κομμουνιστών), «η οποία είναι επίσης στους δρόμους υποστηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όλων των προοδευτικών νέων της χώρας». Η ΠΟΔΝ απευθύνει κάλεσμα προς τους νέους όλου του κόσμου και τις οργανώσεις μέλη της, να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους προς τον αγώνα της νεολαίας και του λαού του Ιράν για ειρήνη, ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και «για αντίσταση στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, της ισραηλινής αντιδραστικής κυβέρνησης, καθώς και του αντιδραστικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας».

«Ζήτω ο αγώνας για πρόοδο και ειρήνη! Ζήτω ο αγώνας των λαών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη! Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη και ο αντι-ιμπεριαλιστικός αγώνας!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΔΝ.