Άλλο ένα «mea culpa» από την Κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια

Mea culpa για την ολιγωρία που επέδειξαν κυβέρνηση και σώματα ασφαλείας τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και κατά τα ψεσινά επεισόδια στο συγκρότημα Δίας και έξω από το προεδρικό δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

episodia dias sigma 11 scaled

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα είπε ότι η ευθύνη των κυβερνώντων και της αστυνομίας είναι μεγάλη διότι θα πρέπει να τερματίσουν την ανοχή και να είναι αμείλικτοι σε αυτούς τους τραμπούκους.

episodia dias sigma 4 scaled

Είπε ακόμη ότι η εκδήλωση ξεκίνησε δήθεν για το θέμα της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η επίθεση εναντίον του Δία είχε καμία σχέση με την πανδημία. Είπε ακόμη ότι είχαν υποκινητές και αρχηγούς. Ο κ. Νουρής ανέφερε ακόμα ότι πιθανόν να πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής όμως και το κράτος έχει υποχρέωση να προστατέψει τους υπόλοιπους πολίτες. Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος για όσα έγιναν το βράδυ, σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Εκπρόσωπος: Κατάπτυστες συμπεριφορές

Κατάπτυστες συμπεριφορές και πράξεις που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Πολιτεία χαρακτήρισε τα ψεσινά βίαια επεισόδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. Σε σχέση με τις ευθύνες για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων ο κ. Πελεκάνος είπε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης από ψες ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας να γίνει έρευνα και να κατατεθεί έκθεση γεγονότων τόσο για τη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό όσο και για τα επεισόδια στον Δία και από και πέρα, είπε, θα γίνουν οι ανάλογοι χειρισμοί στις ευθύνες που τυχόν θα προκύψουν. Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή των μέτρων που αποφασίστηκαν, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε νέα αλλαγή. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι η κυβέρνηση δεν αναγκάζει κανένα να εμβολιαστεί, όμως θα πρέπει να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα όσων εμβολιάστηκαν αλλά η ανάγκη για διατήρηση της λειτουργίας της οικονομίας.

episodia dias sigma 1 scaled

Άντρος: Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει την άποψη του

Απαράδεκτα και καταδικαστέα χαρακτήρισε τα ψεσινά επεισόδια ο τέως γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψη του για τον εμβολιασμό, τόνισε στον Άστρα, όμως κανένας δεν μπορεί να επιβάλει την άποψη του στους άλλους. Σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα όσα λένε οι ειδικοί επιστήμονες και συμφώνησε πως δεν είναι με τη βία που θα εφαρμοστούν οι όποιες αποφάσεις. Μόνο με την πληροφόρηση και την πειθώ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, σημείωσε ο Άντρος Κυπριανού και όχι με τις επικοινωνιακές πολιτικές. Ωστόσο, υπέδειξε, επεισόδια όπως τα ψεσινά μόνο ζημιά προκαλούν.

episodia dias sigma 8 scaled

ΕΣΚ: Απειλή για Δημοκρατία

Εκτός από τις υλικές καταστροφές τα ψεσινά επεισόδια συνιστούν μια σημαντική απειλή για τη Δημοκρατία, αφού όποτε απειλείται ένα μέσο ενημέρωσης και δημοσιογράφοι είναι απειλή για την Δημοκρατία, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος. Κάλεσε την Αστυνομία να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει.

Ο Γιώργος Φράγκος εκτίμησε ότι η ομάδα που συγκεντρώθηκε χθες έξω από το προεδρικό ήταν μια ετερόκλητη ομάδα που εύκολα χειραγωγείται. Η Ένωση Συντακτών, κατέληξε, καταδικάζει τα επεισόδια και εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλο το προσωπικό του συγκροτήματος Δία. Πρόσθεσε ότι η ΕΣΚ θα ενημερώσει τα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα στα οποία ανήκει η συντεχνία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy