Άλλοι 104 μετανάστες αφίχθησαν στην Κύπρο μέσω της πράσινης γραμμής, λέει ο Νουρής

Άλλοι 104 μετανάστες αφίχθησαν χθες βράδυ μέσω της πράσινης γραμμής, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο οποίος ανέφερε πως «αθροιστικά με τους 317 του προηγούμενου 24ωρου» καταδεικνύεται πόσο «εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό» είναι το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νουρής ανέφερε πως επιβάλλεται να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση της πράσινης γραμμής αλλά «την ίδια ώρα και μεγιστοποίηση του αριθμού των επιστροφών προς τις λεγόμενες ασφαλείς χώρες από τις οποίες προέρχεται σχεδόν το 85% των μεταναστευτικών μας ροών».

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος της Μαρίνος Σιζόπουλος, που έγινε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ο Υπουργός Εσωτερικών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο κ. Νουρής είπε ότι κατά τη συνάντηση έγινε ενδελεχής ενημέρωση της ΕΔΕΚ «τόσο για το θέμα της μετανάστευσης και του προβλήματος που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει όσο και αυτής της κλιμάκωσης», όπως είπε, «που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κατευθυνόμενη διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία, η οποία ξεκάθαρα εργαλειοποιεί συστηματικά σε βάρος της πατρίδας μας τους ανθρώπους αυτούς».

Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής και διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων μέσω της πράσινης γραμμής.

«Έχω ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που κάνουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση και εστιάζοντας πάντοτε στο γεγονός ότι επιβάλλεται να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση της πράσινης γραμμής αλλά την ίδια ώρα και μεγιστοποίηση του αριθμού των επιστροφών προς τις λεγόμενες ασφαλείς χώρες από τις οποίες προέρχεται σχεδόν το 85% των μεταναστευτικών μας ροών», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.