Άλλος ένας δημοσιογράφος στο… απόσπασμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βαρύ κατηγορητήριο κατά του Κώστα Βαξεβάνη μετά την κλήτευση που έλαβε από την ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

 

Η ανάρτηση του εγνωσμένου κύρους καθηγητή επικοινωνίας Γιώργου Πλειού ότι «χώρες που είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου για το 2021 είναι οι: Μογγολία, Μπουτάν, Μαλάουι,  Αγ. Μαυρίκιος, Μαδαγασκάρη, Χιλή, Σλοβενία, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Ν. Αφρική, Ουρουγουάη, Τρινιντάντ & Τομπάγκο, Γουιάνα, Νίγηρας, Παπούα-Νέα Γουινέα και άλλες» ήταν συγκλονιστική για να αντιληφθούν οι ακόλουθοί του ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης διώκεται ποινικά για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τη Novartis.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, το αίτημα του οποίου να εξεταστεί ως μάρτυρας απέρριψε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, είναι πλέον κατηγορούμενος με βαρύτατο κατηγορητήριο μετά από κλήτευση που έλαβε από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου καλεί τον δημοσιογράφο να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου ως κατηγορούμενος για τις πράξεις:

•Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.

•Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.

•Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

•Της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Αντί για μάρτυρας, βρέθηκε κατηγορούμενος

Χωρίς καν να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προκαταρκτική εξέταση και να έχει κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις (απορρίφθηκε το αίτημά του να εξεταστεί ως μάρτυρας), βρίσκεται πλέον κατηγορούμενος, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες μετά την κλήτευση που έλαβε από την ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Documento αφήνονται βαρύτατες αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι σύγχρονες χούντες στήνουν κατηγορητήρια σε αγαστή συνεργασία με πρόθυμους δικαστές. Οι σύγχρονες χούντες εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζουν κατηγορητήρια νομικού παραλογισμού», αναφέρει το δημοσίευμα. Κατηγορείται ο κ. Μητσοτάκης ότι από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis πήρε θέση πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λίγο αργότερα, το Documento αποκάλυψε πως η θέση του αυτή δεν ήταν άσχετη με τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος του διοργάνωνε προεκλογικά δείπνα και τον βοηθούσε να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γίνεται εδώ και μερικές μέρες ο κακός χαμός. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο επίκεντρο των επικρίσεων για φίμωση της ελευθεροτυπίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.