Στις 17 Μαρτίου η UEFA αποφάσισε την αναστολή του Euro 2020 και γνωστοποίησε πως αυτή η διοργάνωση θα γίνει το 2021. Παράλληλα έδινε αναβολή για το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και έθεσε ως χρονοδιάγραμμα το τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με τα play-off για το ευρωπαϊκό Κύπελλο, αυτά ορίστηκαν επίσης τον ερχόμενο Ιούνιο αντί τον Μάρτιο που ήταν προγραματισμένα. Γενικότερα η UEFA προσπάθησε να κερδίσει λίγο χρόνο για να δει πως θα συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη. 


Και αφού είδε πως τα πράγματα χειροτερεύουν, σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα τηλεδιάσκεψη μαζί με τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της. Τελικά η αγωνιστική περίοδος πήρε παράταση μέχρι το τέλος του Ιούλη, ενώ το Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο. Τα play-off για το Euro 2020 θα γίνουν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όλα όσα αποφασίστηκαν σήμερα αποτελούν σκέψεις και η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη πως θα υλοποιηθούν οι πιο πάνω αποφάσεις.

Όπως σωστά δήλωσε στην πρώτη τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν: “Το άθλημα, πλήττεται από ένα αόρατο και γρήγορα αναπτυσσόμενο εχθρό”. Συνεπώς το σενάριο δεν το γράφουμε εμείς και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πότε θα κοπάσει αυτή η κατάσταση. Μέχρι τότε αναμονή…

Χρίστος Αποστολίδης