Άλωσε το ΡΙΚ ο ΔΗΣΥ με «ειδήσεις» για.. βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης και ρουσφέτια για βόλεμα

  • «Ειδήσεις» για βελτίωση της εικόνας του κυβερνητικού στρατοπέδου και ρουσφέτια για βόλεμα ημετέρων
  • Μετέτρεψαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μηχανή κυβερνητικής προπαγάνδας

Ο ΔΗΣΥ άλωσε το ΡΙΚ και μετέτρεψαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μηχανή κυβερνητικής προπαγάνδας.


Η κατάσταση στην οποία περιήλθε το ΡΙΚ συζητήθηκε σε χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2022.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν με στοιχεία ότι το μεγαλύτερο μέρος των ειδήσεων που μεταδίδονται από το ΡΙΚ αφορούν δηλώσεις αξιωματούχων του στρατοπέδου της κυβέρνησης, καθώς και «ειδήσεις» οι οποίες θεωρούνται ευνοϊκές για την εικόνα της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, παραδέχθηκε ότι το Ίδρυμα πραγματοποίησε έρευνα, η οποία κατέδειξε ότι «ο κόσμος έχει βαρεθεί την κάλυψη των θεμάτων που αφορούν την πανδημία, τις κομματικές δραστηριότητες χωρίς αυτά να αποτελούν είδηση, και έχει στραφεί καθαρά πλέον προς την ψυχαγωγία».

Επίσης, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν ενημέρωση για θέματα τα οποία άπτονται των διορισμών και προαγωγών, επισημαίνοντας ότι και σ’ αυτά υπάρχει κομματικό χρώμα. Δηλαδή γίνονται στη λογική του βολέματος ημετέρων στον ΔΗΣΥ.


Το ΑΚΕΛ διά του Ανδρέα Καυκαλιά υπέδειξε ότι «το ΡΙΚ είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση του τόπου, η λειτουργία του διέπεται από νόμους, συνθήκες και πρωτόκολλα, ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένο να ευθυγραμμίζεται με αυτά».

Επίσης το ΔΗΚΟ, διά του Χρύση Παντελίδη, εισηγήθηκε όπως το ΡΙΚ αναλάβει πρωτοβουλία για τον αναγκαίο, πλέον, εκσυγχρονισμό του Κώδικα Κάλυψης των Προεκλογικών Περιόδων.

Ακόμη, η ΔΗΠΑ, διά του Αλέκου Τρυφωνίδη, κατήγγειλε «καταστάσεις που δεν προάγουν την ισοτιμία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων σε σχέση είτε με τη μετάδοση των ειδήσεων και άλλων ενημερωτικών εκπομπών».

Αντίθετα, ο ΔΗΣΥ, διά του Ονούφριου Κουλλά, είπε ότι «το ΡΙΚ δεν έπρεπε και δεν πρέπει να κυνηγά απλώς την τηλεθέαση και την εμπορική διαφήμιση», αλλά να επικεντρωθεί στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, στον πολιτισμό και σε ποιοτικά προγράμματα, «τα οποία ενδεχομένως δεν προσφέρονται από την ελεύθερη αγορά».


Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, είπε ότι «το ΡΙΚ θέλει να εκσυγχρονιστεί, θέλει να προχωρήσει μπροστά, θέλει να αφήσει πίσω του τα κακώς έχοντα των παλιών χρόνων». Ανέφερε επίσης ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε στον Κύπριο πολίτη αυτά που θέλει να μαθαίνει και αποτελούν για τον ίδιο είδηση και όχι ό,τι θεωρούμε εμείς».

Σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρία αναφέρθηκε ότι το ΡΙΚ στοχεύει στη μείωση των εργαζομένων από 371 σε 263. Αναφέρθηκε επίσης ότι για το σκοπό αυτό θα ετοιμαστεί σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης. Αναφέρθηκε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές μελέτες για ανέγερση του νέου κτιρίου του ΡΙΚ, το οποίο αναμένεται να στοιχίσει 25-27 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.