Αμερικανικές εταιρείες στρέφονται προς Τουρκία και Ρώσοι σε τουρκικές τράπεζες

Στενές επαφές Αμερικανών και Τούρκων επιχειρηματιών

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας άλλαξε και τα εμπορικά ισοζύγια, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σιαφάκ» ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα, Jeffry Flake, λέγοντας ότι 5.000 περίπου αμερικανικές εταιρείες, που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη Ρωσία μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία εξαιτίας και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν, αναζητούν νέους προορισμούς.

Πρόσθεσε ότι στις εταιρείες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που αναζητούν νέους προορισμούς υποδεικνύεται η Τουρκία.

Η «Γενί Σιαφάκ» αναφέρει ότι μετά από έκκληση στις εταιρείες αυτές να στραφούν προς την Τουρκία, άρχισε να εντείνεται και η κινητικότητα μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ στον τομέα του εμπορίου, με αμερικανική αντιπροσωπεία επιχειρηματιών να επισκέπτεται την Τουρκία αυτή τη βδομάδα.

Εξάλλου, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον τραπεζικό τομέα, γράφει ότι μετά την ανακοίνωση κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αρκετοί Ρώσοι πολίτες που προσφυγοποιήθηκαν στην Τουρκία ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες στη χώρα, τόσο για να μπορέσουν να επιβιώσουν όσο και για να καταθέσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον και αιτήματα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε τουρκικές τράπεζες από Ρώσους πολίτες.

Η ιστοσελίδα γράφει ότι αρκετές τράπεζες προχωρούν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ρώσους πολίτες σε ΤΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy