Ο αξιωματούχος σχολίασε διάφορα θέματα το Σάββατο, στο Εθνικό Φόρουμ Άμυνας Ρίγκαν. Το φόρουμ είναι ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται στη Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρέιγκαν στην Καλιφόρνια.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν την αποστολή νέων στρατευμάτων στη Συρία.

«Νομίζω ότι έχουμε αρκετά στρατεύματα στη Συρία και (αν αποδειχθεί ότι) δεν έχουμε, θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον στρατεύματα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εσπέρ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφ’ότου οι ΗΠΑ προηγουμένως είχαν αποσύρει τις δυνάμεις τους από τη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει ένας «μικρός αριθμός» στρατευμάτων στην περιοχή, προκειμένου να «προστατέψει» τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Η Δαμασκός έχει εκφράσει την αντίθεσή της ενάντια στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την απόφαση των ΗΠΑ να κατασκευάσουν στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, προκειμένου να προστατεύσουν, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, τις συριακές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.