Άμεση ανάγκη ξένων εργαζομένων για τα αεροδρόμια έχει η Γερμανία, στόχος τετραψήφιος αριθμός εργατών από Τουρκία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η Γερμανία επιδιώκει να φέρει ξένους εργαζομένους, το συντομότερο δυνατό, για να ανακουφίσει τα αεροδρόμια της που αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι προσωρινοί εργαζόμενοι, στους οποίους θα προσφερθεί στέγαση και τυπικός μισθός, θα πρέπει να διενεργούν τους ίδιους αξιόπιστους ελέγχους ασφάλειας με το υπόλοιπο προσωπικό, για παράδειγμα με τους χειριστές αποσκευών, οι οποίοι γενικά διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Οι ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλες ουρές αναμονής αυτό το Καλοκαίρι, καθώς η ταξιδιωτική κίνηση επανέρχεται σε πλήρη ισχύ μετά τα λοκντάουν για την COVID-19 και τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να διατηρήσουν αρκετό προσωπικό για να διαχειριστούν την κρίση.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εργασίας απέφυγε να αναφερθεί στον αριθμό των ξένων εργατών που αναμένεται να αφιχθούν στη Γερμανία, αλλά η γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag» ανέφερε ότι στόχος είναι να προσληφθεί τετραψήφιος αριθμός ειδικευμένων εργαζομένων από την Τουρκία για να αρχίσουν εργασία από τον Ιούλιο.

Οι ξένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση αποσκευών, δήλωσε ο Andreas Rosskopf, Πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών της Γερμανίας.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να τοποθετηθούν σε θέσεις που απαιτούν πρόσθετη ασφάλεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.