Άμεση έναρξη διαλόγου για τα τετράμηνα ζητά η ΟΕΛΜΕΚ – Περιμένετε τον Μαϊο λέει το ΥΠΑΝ

Μέχρι τον Μάιο προσανατολίζεται να ετοιμάσει πρόταση η νέα ΥΠΑΝ

 

Την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε να προχωρήσει το ζήτημα με την αξιολόγηση του μαθητή, ζήτησε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ από την Υπουργό Παιδείας Αθήνα Μιχαηλίδου. Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας υπουργού, με τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς να θέτουν, όπως πληροφορούμαστε, μια σειρά από 20 ζητήματα για συζήτηση και επίλυση, με προτεραιότητα το καυτό θέμα της αξιολόγησης του μαθητών-εξετάσεων τετραμήνων. Θέση της ΟΕΛΜΕΚ παραμένει το γεγονός ότι η ενδιάμεση εξέταση των τετραμήνων φάνηκε πως δεν έχει εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο έγιναν, ενώ επισημάνθηκε ότι αναμένουν να εφαρμοσθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το θέμα αυτό. Επίσης, στην κα Μιχαηλίδου τέθηκε και το θέμα των διαδικασιών διόρθωσης των γραπτών εξετάσεων τετραμήνων. Όπως επισημάνθηκε, η ΟΕΛΜΕΚ έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή της για τις περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη διόρθωση των γραπτών των εξετάσεων τετραμήνων. Λαμβάνοντας υπόψη το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί για το β’ τετράμηνο μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των μαθητών/-τριών, οι εκπαιδευτικοί Μέσης θεωρούν ότι οι εν λόγω διαδικασίες για την εξέταση του β’ τετραμήνου θα πρέπει να απλοποιηθούν.

Ακόμη, εκ μέρους της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ τονίσθηκε πως το χρονοδιάγραμμα λήξης του β’ τετραμήνου στo Γυμνάσιο είναι ασφυκτικό και ουσιαστικά μη εφαρμόσιμο και χρήζει αναθεώρησης.

Όπως προκύπτει, η κα Μιχαηλίδου είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένας διάλογος με τα εμπλεκόμενα μέρη σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του μαθητή και πώς αυτή θα αναθεωρηθεί.

Να σημειώσουμε ότι και νωρίτερα χθες μιλώντας στον «Άστρα» η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αναμένει απάντηση εντός των επόμενων ημερών από τη Νομική Υπηρεσία για τις εξετάσεις στο πρώτο τετράμηνο. Είπε πως στόχος είναι να μην αδικηθούν τα παιδιά, να δουν τι δεν πήγε καλά και να γίνουν διορθώσεις για το δεύτερο τετράμηνο. Για την επόμενη σχολική χρονιά, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε ότι θα εργαστούν προκειμένου μέχρι τον Μάιο το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάσει πρόταση, όσον το δυνατόν πιο συμφωνημένη με τους εμπλεκόμενους φορείς, για να κατατεθεί στη Βουλή για τα τετράμηνα. Ακόμα, ανέφερε πως θα βάλουν βάσεις για αλλαγές και για μια αξιολόγηση που δεν είναι απειλή. Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου είπε πως αρχίζουν άμεσα με την αποφόρτωση του αναλυτικού προγράμματος με επικέντρωση στα σημαντικά ζητήματα.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.