Αμετανόητος ο Ν.Χριστοδουλίδης για τα fake profiles: «Μπορώ να πω πάρα πολλά» αντί απολογίας (βίντεο)

Για τα screenshots που είδαν το φως της δημοσιότητας και τις κατηγορίες ότι έδινε οδηγίες για να «χτυπηθούν» πολιτικά κόμματα και αντιπάλοι μέσω fake profiles, κλήθηκε να απαντήσει στο χθεσινό Debate, ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Αντί να απαντήσει όμως επί της ουσίας του έφταιξαν… οι αποκαλύψεις!

«Κάποιοι θεωρούν ότι σκοράρουν πολιτικά με αυτό το θέμα και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που υπάρχουν γενικότερα για την κυπριακή κοινωνία. Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτό τον δρόμο.

Δεν θα σχολιάσω καμία ιδιωτική επικοινωνία, κανενός πολίτη αυτού του τόπου. Αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται αυτό. Όταν δεν θέλουμε να συζητούνται οι χρηματοδοτήσεις κομμάτων, οι παρακολουθήσεις, προτάσεις αντισυνταγματικές…

Παρ’ όλα αυτά, εγώ την επομένη των εκλογών, αν ο κυπριακός λαός με τιμήσει με την ψήφο του, δίνω χέρι συνεργασίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να δουλέψουμε από κοινού, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν όντως έδωσε οδηγίες για τα fake profiles, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέφυγε εκ νέου να απαντήσει.

«Δεν θα υποβαθμίσω άλλο τον πολιτικό λόγο, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι σκοράρουν προεκλογικά. Είδαν και όλοι τις φωτογραφίες», ισχυρίστηκε.

Μαυρογιάννης: «Το δικό μου πολιτικό ήθος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ σε τέτοιου είδους φαινόμενα, έχω μάθει να δουλεύω στο φως»

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι «το δικό μου πολιτικό ήθος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ σε τέτοιου είδους φαινόμενα, έχω μάθει να δουλεύω στο φως. Δεν θα ήθελα το πολιτικό μας επίπεδο να πέφτει τόσο χαμηλά. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα, αν όντως αυτά τα πράγματα ευσταθούν, να μπορούσα να ακούσω μια συγνώμη».

Κληθείς να σχολιάσει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι «δεν χρησιμοποιώ άλλους είτε για να χτυπούν πολιτικούς μου αντιπάλους, είτε να αποσυσπειρώνουν κόμματα. Στην πολιτική συζήτηση πρέπει να κρατούμε πολιτικό επίπεδο και όπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης, αν κάτι κάνουμε λάθος το mea culpa δεν βλάπτει».

Ο δημοσιογράφος ζήτησε εκ νέου από τον κ. Χριστοδουλίδη να απαντήσει, ωστόσο συνέχισε με την ίδια τακτική.

«Δεν θα εμπλακώ σε μια συζήτηση που υποβαθμίζει τον πολιτικό λόγο. Μπορώ να πω πάρα πολλά πράγματα. Δεν θέλω να τα πω. Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο κυπριακός λαός που μας παρακολουθεί αυτή τη στιγμή. Δεν θα υποβαθμίσω με κανένα τρόπο τον πολιτικό διάλογο. Μάλιστα, με ενέργειες που έχουν ανοίξει το ασκό του Αίολου και να το θυμάστε αυτό κι εσείς και όλοι που μας παρακολουθούν. Εγώ δεν θεωρώ, ούτε τον Νεοφύτου, ούτε Μαυρογιάννη ούτε τους άλλους ανθυυποψήφιους, αντίπαλους. Κανενός δεν μπορούν οι ώμοι του να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά «προσπερνώντας» στην ουσία τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.