Αμετάβλητα τα επιτόκια για καταθέσεις νοικοκυριών, άνοδος για εταιρικές καταθέσεις

Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παράμειναν τα επιτόκια για καταθέσεις νοικοκυριών τον Ιούνιο, ενώ ανοδικά κινήθηκε το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,07%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, το αντίστοιχο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 0,12%, σε σύγκριση με 0,04% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά τα επιτόκια των δανείων, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια κατέγραψε άνοδο στο 3,14%, σε σύγκριση με 2,88% τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 2,13%, σε σύγκριση με 2,19% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο, που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. μειώθηκε στο 3,20%, σε σύγκριση με 3,22% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. σημείωσε αύξηση στο 3,16%, σε σύγκριση με 2,81% τον προηγούμενο μήνα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.