Αμφίβολη μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση Χαφτάρ – Σάρατζ στο ΒερολίνοΑμφιβολία για το ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του Χαλίφ Χαφτάρ και του Φαγέζ αλ Σάρατζ, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει, σχετικά με το ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, και του πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Οι δύο Λίβυοι ηγέτες βρίσκονται στη Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης για το μέλλον της βορειο-αφρικανικής χώρας.

Πετρελαϊκό κοίτσμα στη βόρεια Συρία
© AP PHOTO / HUSSEIN MALLA
«Πόλεμος» πετρελαίου στη Λιβύη: Κλείνουν ακόμη δύο πετρελαϊκά κοιτάσματα
Η κρίσιμη συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς ωστόσο, τη συμμετοχή των Χαφτάρ και Σάρατζ. Κι αυτό, διότι αμφότεροι θα προσκληθούν στην αίθουσα συνεδρίασης, μόνο εφόσον οι υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες καταλήξουν σε συμφωνία.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο αντιμαχόμενων επικεφαλής, ο ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, εμφανίστηκε αβέβαιος.

«Αυτό εξαρτάται απ’ αυτούς. Δεν γνωρίζω. Αμφιβάλω αν θα μιλήσουν, επειδή στη Μόσχα αρνήθηκαν να το κάνουν» δήλωσε, χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν μαραθώνιες επαφές και στη ρωσική πρωτεύουσα, στις αρχές της εβδομάδας, οι οποίες ωστόσο δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την επισφράγιση της εκεχειρίας.