Αμφιβολίες για τους χειρισμούς του ΠτΔ στο Κυπριακό

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσον ο πρόεδρος Αναστασιάδης όπως χειρίζεται το κυπριακό αλλά και τα εσωτερικά ζητήματα θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα, εξέφρασε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επανειλημμένα έχει θέσεις τις παραμέτρους για να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία συνομιλιών και ζήτησε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συνεχίσουν από το σημείο που σταμάτησαν οι συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι ορθά ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη χθεσινή ομιλία του, είπε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες εν μέσω τουρκικών απειλών, ούτε μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία στα ενεργειακά με την Τ/κυπριακή πλευρά, χωρίς τη λύση του κυπριακού. Από εκεί και πέρα όμως, πρόσθεσε, ο πρόεδρος λέει ότι για τη διάσκεψη πρέπει να γίνει προεργασία για συμμετοχή και των 5 μονίμων μελών του Σ.Α. και μετά να συνεχιστεί η διαδικασία, ωστόσο ο Γ.Γ. τονίζει ότι θα πρέπει να τον πείσουν ότι οι δύο ηγέτες θέλουν να συνεχιστεί ο διάλογος από το σημείο που σταμάτησε στο Κραν Μοντάνα.

Πρέπει, συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να είμαστε ξεκάθαροι για το τι θέλουμε από τα Η.Ε. και να θέσουμε τα θέματα που αναφέρει ο πρόεδρος όχι ως προϋπόθεση αλλά ως μέρος των όσων θα συζητηθούν.

Παράλληλα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εκτίμησε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη διαιώνιση του αδιεξόδου μέχρι να οδηγηθεί ο τόπος στη διχοτόμηση, κάτι που το ΑΚΕΛ με κανένα τρόπο δεν αποδέχεται. Και χωρίς να προχωρήσουν οι συνομιλίες, σημείωσε, όλα αυτά θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι δεν είναι ενήμερος για ενδεχόμενη πρωτοβουλία από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη για δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.