Με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο επέστρεψε η κυπριακή ομάδα αντισφαίρισης από τους 16ους ΑΜΚΕ, με την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου να εκφράζει την ικανοποίηση της, για την πολύ καλή παρουσία της ομάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΑΚ, η ομάδα αποτελούμενη από τον Πέτρο Χρυσοχό, τον Σέργη Κυρατζή και την Ραλούκα Σερμπάν μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Ηρόδοτου είχε πολύ καλή παρουσία τόσο στους αγώνες του Μονού Ανδρών και Γυναικών και κυρίως στο Μικτό Διπλό όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο όσο και στο Διπλό Ανδρών που έφτασε μέχρι τον τελικό, χάνοντας τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου Φίλιος Χριστοδούλου, δήλωσε ότι οι αντοσφαιριστές επέδειξαν επαγγελματισμό και αφοσίωση στο στόχο, καθ’ όλη την παραμονή τους στην Ισλανδία, κερδίζοντας ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στο Μικτό Διπλό ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν, επικρατώντας στον τελικό της ομάδας του Λίχτενσταϊν με 2-0 (6-4, 7-6[4]).

Στο Διπλό Ανδρών οι Πέτρος Χρυσοχός και Σέργης Κυρατζής, έφτασαν μέχρι τον τελικό και εκεί ηττήθηκαν από την ομάδα του Μονακό με 1-2 (4-6, 6-4, 6-10).

Η Ραλούκα Σέρμπαν κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της στο Μονό Γυναικών. Η 18χρονη αντισφαιρίστρια φάνηκε άτυχη αφού στον ημιτελικό βρήκε απέναντι της, την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο, 91η στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ραλούκα ήταν η μόνη αθλήτρια που απείλησε την Μαυροβούνια στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε χωρίς να χάσει σετ. Στον μεταξύ τους ημιτελικό, το σκορ ήταν 2-0 (6-4, 6-2), και η Κύπρια αντισφαιρίστρια περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Στους Άνδρες οι δύο αθλητές έφτασαν μέχρι τον προημιτελικό γύρο. Ο Πέτρος Χρυσοχός αντιμετώπισε τον μετέπειτα νικητή Λοράν Ρεκουντέρ από την Ανδόρα. Ο Ρεκουντέρ κέρδισε με 2-1 (6-4, 2-6, 5-7) και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Σέργης Κυρατζής αποκλείστηκε επίσης στον προημιτελικό χάνοντας από τον Λουξεμβούργιο Ούγο Ναστάζι με 0-2 (3-6, 1-6). Οι αντισφαιριστές που απέκλεισαν τους Χρυσοχό και Κυρατζή στον προημιτελικό, αποτέλεσαν και το ζευγάρι του τελικού της διοργάνωσης.

ΚΥΠΕ