Αμμόχωστος: Πήραν υποσχέσεις για καινούργιες μηχανές αιμοκάθαρσης οι νεφροπαθείς

Έδωσε διαβεβαιώσεις ο Υπουργός Υγείας και αναστάλθηκε η αποχή από τις θεραπείες

 

Υποσχέσεις για άμεση αντικατάσταση των παλιών μηχανών αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβαν οι νεφροπαθείς. Ο Σύνδεσμος Αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου είχε προγραμματίσει αποχή από τις θεραπείες χθες Πέμπτη, ωστόσο μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, τα μέτρα αναστάλθηκαν. Ο υπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα στη μονάδα αιμοκάθαρσης θα αντικατασταθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, κάτι που αναμένουν να υλοποιηθεί οι αιμοκαθαιρόμενοι. Ταυτόχρονα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις και για το άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους νεφροπαθείς που είναι η μη παρουσία επί καθήκοντι γιατρού και νοσηλευτή για ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου, Γιώργος Κέζος, είχε συνάντηση με την επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Δρα Αμαλία Χατζηγιάννη, η οποία μετέφερε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους νεφροπαθείς θα επιλυθούν πολύ σύντομα, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεση του υπουργείου για αλλαγή των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβεβαιώσεις για αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο είχαν δοθεί και από τον ΟΚΥπΥ μετά τα σχετικά γραπτά διαβήματα του Συνδέσμου Αιμοκαθαιρόμενων Αμμοχώστου.

Η οργάνωση των νεφροπαθών της επαρχίας Αμμοχώστου απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και την επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου επισημαίνοντας προβληματική λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Κέζο, μόνο τον Σεπτέμβριο, σε τρεις περιπτώσεις, μηχανές σταμάτησαν ενώ ασθενείς λάμβαναν θεραπεία τη στιγμή που το πρόβλημα είναι εις γνώση του ΟΚΥπΥ και των αρμοδίων. Όπως ανέφερε στην επιστολή του, τα εν λόγω μηχανήματα είναι μεταχειρισμένες συσκευές, οι οποίες μεταφέρθηκαν από τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λόγω αντικατάστασής τους με καινούργια.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy