«Άμμος του Καμπούρη»: Διαπλοκή κράτους, εκκλησίας και καταζητούμενων που πήραν χρυσά διαβατήρια

Είναι σκάνδαλο ολκής η υπόθεση στην περιοχή «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα, τόνισε η Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ βουλευτής των Οικολόγων έκανε λόγο για πραγματική διαπλοκή του κράτους, της εκκλησίας και διεθνών καταζητούμενων που πήραν χρυσά διαβατήρια, ενώ σημείωσε ότι η όλη υπόθεση έρχεται σε σύγκρουση με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Μάλιστα η κ. Ατταλίδου τόνισε ότι Αστυνομία και Εισαγγελία δεν κατάφεραν να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες και δεν κάλεσαν ανθρώπους που έκαναν καταγγελίες για να μαρτυρήσουν. Ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει ξανά η υπόθεση λέγοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να επεμβαίνουν παράνομα, να δημιουργείται έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και να λένε οι αρμόδιοι ότι αδυνατούν.

Olomeleia Attalidou 12

Η βουλευτής των Οικολόγων τόνισε ότι ο έπαρχος και η αστυνομία όταν δέχθηκαν καταγγελίες για επέμβαση στη συγκεκριμένη παραλία έπρεπε να πάνε επί τόπου και να συλλάβουν αυτούς που ήταν πίσω από το έγκλημα, λέγοντας ότι υπήρχαν σε δημόσιους δρόμους διαφημίσεις για τις αναπτύξεις και καταγράφονταν τα ονόματα των developers. Ξεκαθάρισε ότι οι παραλίες δεν είναι ιδιωτικές αλλά ανήκουν σε όλους τους πολίτες, λέγοντας πως όποιος δε σέβεται τον νόμο πρέπει να πηγαίνει δικαστήριο και φυλακή. Ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ότι δεν παίζουμε με το περιβάλλον, γιατί η φύση μπορεί να γίνει εκδικητική.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για τις ενδεχόμενες πολεοδομικές επεμβάσεις στην περιοχή «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα θα συνεχιστεί αύριο στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Σύμφωνα με την κ. Ατταλίδου, αύριο τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν κατά πόσο οι απαντήσεις από τα αρμόδια τμήματα είναι ικανοποιητικές και τι πρέπει να γίνει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy