Τα δεν θυμάμαι, δεν είδα, δεν άκουσα, ήμουν περαστικός ακόμη και πήγα για να τους χωρίσω, συνεχίζουν οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης που συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση της επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Ο Χρ. Χατζηδάκης που κατηγορείται ως μέλος του τάγματος εφόδου στην επίθεση κατά των αφισσοκολητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, απολογούμενος υποστήριξε ότι προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφερθεί… στην «εργατική αλληλεγγύη» που είχε με το θύμα της επίθεσης Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

«Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει», είπε, μεταξύ άλλων, ενώ ισχυρίστηκε πως η ομάδα της Χρυσής Αυγής επρόκειτο να μαζέψουν τρικάκια και τυχαία συνάντησαν στη Λ. Δημοκρατίας τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από τον Πουλικόγιαννη να μιλήσουνε, να τελειώσει η ένταση και τότε η πλευρά του ΠΑΜΕ έβαλε κράνη και βγήκαν μπροστά. Στην ερώτηση της έδρας πως χτυπήθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ αν οι χρυσαυγίτες είχαν απλώς τα τρικάκια, ο Χατζηδάκης απάντησε:

«Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω». «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, ο Χρ. Χατζηδάκης δεν μπόρεσε να δώσει κάποια σαφή απάντηση για το πως κατέληξε μετά την επίθεση να μιλάει στο τηλέφωνο με τον τότε βουλευτή Ιωάννη Λαγό. «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

«Περαστικός» δήλωσε ο Καστρινός

Νωρίτερα απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Ιω. Καστρινός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, για αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.