«Αμπντουλχαμίτ» βάφτισε ο Ερντογάν στο 4ο γεωτρύπανο

Το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ έδωσε στο τέταρτο γεωτρύπανο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι θα διεξάγουν τώρα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τις δραστηριότητές τους.

Μιλώντας σε τελετή για το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «στράφηκαν εναντίον των σεισμικών ερευνών και των γεωτρήσεών μας με τα επιχειρήματα των Ε/κ». «Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και στην ανατολική Μεσόγειο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα», ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Είπε ακόμη πως «ως μία χώρα που περιστοιχιζόμαστε από 3 θάλασσες, υπερασπιζόμαστε όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και τη Μεσόγειο και τα δικαιώματα των Τ/κ. Κανείς να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό».


«Εμείς ούτε σφετεριζόμαστε τα δικαιώματα κανενός, ούτε παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε ληστές. Ποτέ δεν επιτρέψαμε να καπηλευτούν κάτι που είναι δικό μας με βία ή απειλές», υποστήριξε.

Για το τέταρτο γεωτρύπανο, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Τασουζτού της Μερσίνας και γίνονται οι τεχνικές προετοιμασίες πριν από την πρώτη του γεώτρηση». Όταν θα ξεκινήσει τις αποστολές αυτό το πλοίο μας, «θα διεξάγονται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά οι δραστηριότητές μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.