Αν. Κυπριανού για κατασκοπεία: Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμεραΑντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι ιδιωτική εταιρία παρακολούθησης ισραηλινών συμφερόντων παρακολουθεί με εξελιγμένη τεχνολογία «κατά παραγγελία» κυβερνήσεων και μη.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλίτες μας κατασκοπεύουν – «Κατά παραγγελία» κατασκοπείες με εξοπλισμό που τρομάζει (βίντεο)

Για την υπόθεση έκανε γραπτή δήλωση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,  το οποίο θέτει σειρά ερωτημάτων προς την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους με κυριότερο ερώτημα έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

Η ανακοίνωση του γγ ΑΚΕΛ:

«Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει τεράστιες, ανεξέλεγκτες ουσιαστικά δυνατότητες, αφού μπορεί να εισβάλλει σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση εκατοντάδων μέτρων, να υποκλέπτει υλικό και συνδιαλέξεις, να αναγνωρίζει ανθρώπινη φωνή, να λειτουργεί τις συσκευές στη θέση του ιδιοκτήτη τους».

Προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές;

1. Πώς και γιατί βρίσκεται στην Κύπρο ένα τέτοιο μηχάνημα;
2. Πώς και κατόπιν ποιου ελέγχου εκτελωνίστηκε;
3. Στη βάση ποιας νομοθεσίας λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες;
4. Με ποιου την άδεια παρακολουθεί ποιους;
5. Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις και να λογοδοτήσει στους πολίτες. Οι αρμόδιες αρχές του κράτους οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα, να κατάσχουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και να εμποδίσουν τη λειτουργία του μέχρι διερευνηθεί η νομιμότητα και η σκοπιμότητα της δράσης του.