Αν. Κυπριανού για λιμουζίνες: Επί Χριστόφια απέσυραν το προνόμιο αλλά όταν πήραν την εξουσία το επανέφεραν

Προκλητική χαρακτηρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης για τον τρόπο της χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων-λιμουζίνων από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο τέως γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Υπενθύμισε ότι ο ΔΗΣΥ έθεσε το θέμα επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια για κατάργηση του προνομίου αλλά μετά όταν ανήλθαν στην εξουσία το επαναφέρουν συνεχώς.

Ο κύριος Κυπριανού είπε αυτή η συμπεριφορά αποτελεί χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης να προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και όταν αποτυγχάνει να επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες.

Επέκρινε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι με θράσος «χιλίων πιθήκων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ισχυρίζεται ότι το ΑΚΕΛ δεν του έδωσε πρόταση για τον EAST MED, πράγμα όμως – όπως τόνισε – που δεν είναι αλήθεια. Υπενθύμισε ότι από το 2015 το ΑΚΕΛ είχε δώσει σχετική πρόταση για τον αγωγό φυσικού αερίου και είχε εκφράσει κατ επανάληψη τις επιφυλάξεις του για την κατασκευή του EAST MED.

Συμφώνησε με τις επισημάνσεις του κυρίου Κασουλίδη ότι η συμφωνία για τον EAST MED έγινε για να εξυπηρετηθεί προεκλογικά ο ηγέτης του Ισραήλ Νετανιάχου.

Για το Κυπριακό είπε ότι οι χειρισμοί Αναστασιάδη γίνονται καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση για την επανέναρξη των συνομιλιών.

ΕΛ. Υπηρεσία: Το θέμα θα πάει προς συζήτηση στη βουλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει η ελεγκτική υπηρεσία στον τρόπο της χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων-λιμουζίνων από κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της Μάριος Πετρίδης.
Ανέφερε ότι το θέμα προέκυψε μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 5 Ιανουαρίου και ότι το θέμα θα πάει προς συζήτηση στη βουλή.
Ενδεικτικά το κόστος ανέρχεται σε περίπου 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο μόνο για τη διακίνηση που υπολογίζεται στο μισό εκατομμύριο σε 8 χρόνια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.