Αν όλοι οι Ευρωπαίοι λάβουν ενισχυτική δόση μπορούμε να αποφύγουμε μέχρι 1 εκατομμύριο νοσηλείες, λέει η Φον ντερ Λάιεν

epa09539213 European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a media conference at an EU summit in Brussels, Belgium, 22 October 2021. European Union leaders concluded a two-day summit, on 22 October 2021, in which they discussed issues such as climate change, the energy crisis, COVID-19 developments and migration. EPA/Olivier Matthys / POOL

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες εάν όλοι οι εμβολιασμένοι είχαν λάβει την ενισχυτική δόση, σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε οπτικογραφημένη δήλωση, με αφορμή το ορόσημο του εμβολιασμού με ενισχυτική δόση πέραν του 50% των ενηλίκων στην ΕΕ.

«Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν πλέον λάβει την ενισχυτική δόση κατά του COVID-19» ανέφερε η κ. Φον ντερ Λάιεν στη δήλωσή της η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

«To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι καλό. Βεβαίως όμως χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Τα άτομα που μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να λάβουν την ενισχυτική δόση» τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε πως αυτή η σύσταση συνάδει με τα όσα αναφέρουν η ιατρική κοινότητα και προκύπτουν από τα επιστημονικά στοιχεία, δηλαδή το ότι «οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεων του, συμπεριλαμβανομένης και της Όμικρον».

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ECDC, πρόσθεσε, οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να αποτρέψουν την ανάγκη νοσηλείας.

«Μάλιστα, αν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ λάβουν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ» πρόσθεσε.

Όπως είπε, «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ».

«Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.