Αναγκαιότητα ο σχηματισμός Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, εφόσον εκλεγεί, ανέφερε πως τείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρεί αναγκαιότητα να υπάρχει εθνική ενότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, μιλώντας σε εκδήλωση φίλων και υποστηρικτών του στον Άγιο Αθανάσιο, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι η υλοποίηση της πρότασής του για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας αποτελεί μια αναγκαιότητα στην οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να ανταποκριθεί με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

«Εφόσον οι πολίτες μου δώσουν τη λαϊκή εντολή, αναλαμβάνω να λειτουργήσω προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συνεργασίας, τείνοντας χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που επαναλαμβάνω, θέλω να πιστεύω ότι θα συμπεριληφθούν υπεύθυνα και θα επιδείξουν, μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας και την ανάλογη υπευθυνότητα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι «η αντιπαραθετικότητα και η τοξικότητα της προεκλογικής περιόδου, που δυστυχώς θα ενταθεί πολύ περισσότερο, προκαλεί σε κάποιους συμπατριώτες μας αμφιβολία για την ρεαλιστική προοπτική για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής».

«Ακούω τις τελευταίες μέρες απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές για την προοπτική υλοποίησης ενός τέτοιου ενδεχομένου, ενώ πριν από λίγο καιρό, οι ίδιοι που σήμερα το κατακρίνουν, αυτοί που σήμερα μιλούν απαξιωτικά για μια τέτοια προοπτική, στήριζαν την εν λόγω προοπτική ως τη μόνη επιλογή για να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις» είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, επίσης, ότι στο πολιτικό πρόγραμμα της διακυβέρνησής του υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων της χώρας μας και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, και εξέφρασε την ετοιμότητα, εφόσον οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, να αρχίσει την υλοποίησή του από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα του, συνέχισε, περιλαμβάνει συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και κοστολογημένες πολιτικές για την παιδεία, την υγεία, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πρόσφυγες που συνεχίζουν να έχουν προβλήματα, τους πολύτεκνους, την αξιοκρατία, τη διαφθορά και όλα τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.

Αναφερόμενος στο Στεγαστικό, είπε ότι τα υφιστάμενα κρατικά στεγαστικά σχέδια πρέπει να ενισχυθούν, ενώ σε σχέση με το μεναταστευτικό δήλωσε ότι, πέραν της προκλητικής πολιτικής της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα, γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας διεκδίκησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας από αιτητές ασύλου, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μη δικαιούχων να παραμένει στη χώρα μας καταχρηστικά. Υπενθύμισε δε την πρότασή του για σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης για καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του κράτους, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.