Ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας ιχνηλάτησης – Δεν προλαβαίνουν τις επαφές

Έκκληση προς τους πολίτες που εντοπίζονται ως κρούσματα του κορονοϊού να δίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τα άτομα που θεωρούνται επαφές του, όπως άτομα της οικογένειας, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον απευθύνει ο επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κ. Σιλβέστρος σημείωσε ότι οι ιχνηλασίες γίνονται με υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και αν τα στοιχεία που δίνει το κάθε κρούσμα για τις επαφές του δεν είναι επαρκείς, ώστε να εντοπιστούν σύντομα και να λάβουν οδηγίες, τότε η ιχνηλασία καθίσταται πολύ δύσκολη και αργή.

Ο κ. Σιλβέστρος υπέδειξε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα άτομα στην ομάδα ιχνηλάτησης, παρά την κατά καιρούς ενίσχυση, ωστόσο για να γίνουν προσλήψεις για καινούργιο προσωπικό καθυστερούν, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται με πολύ ψηλό ρυθμό.

Σχολιάζοντας την απόφαση για αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία, ο κ. Σιλβέστρος είπε ότι αυτή λήφθηκε μετά από πρόταση που έγινε από τους ειδικούς, αφού τα κρούσματα που υπήρχαν στα σχολεία, πολλές φορές ολόκληρες τάξεις δηλώνονταν ως επαφές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.