Ανάγκη ενίσχυσης σε νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης σε νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η διευθύντρια του Αμαλία Χατζηγιάννη αναφέροντας ότι μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 85 ασθενείς με κορωνοϊό, χωρίς να ενοχληθούν οι πρώτες βοήθειες και η αιμοκάθαρση.

Η κυρία Χατζηγιάννη επισήμανε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο ενεργοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας.

Για τις αντιδράσεις του προσωπικού, ανέφερε ότι στο πρώτο κύμα κορωνοϊού είχαν καταβάλει πολύ έντονες προσπάθειες δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για να ανταποκριθούν, ενώ στη συνέχεια έγινε σταδιακά η επιστροφή στην ομαλότητα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των κρουσμάτων τα μέλη του προσωπικού, ανέφερε, δεν επιθυμούν να καταστεί και πάλι το νοσοκομείο Αμμοχώστου ως νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Υπενθύμισε ότι τον Μάιο είχε αποφασιστεί ότι το νοσοκομείο Λάρνακας θα γινόταν το νοσοκομείο Αναφοράς και ίσως αυτό προκάλεσε και την αναστάτωση του προσωπικού, είπε.

Τόνισε επίσης ότι ο κορωνοϊός αφορά τον κάθε ένα μας και μπορεί να προσβάλει και άτομα νεαρής ηλικίας με επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, γι αυτό, συμπλήρωσε πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου υγείας.

 

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy