Αναγνώριση κληρονομικού δικαιώματος σε αυτοστεγάσεις

Τροποποίηση του περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου, ο οποίος αναπληρούσε τον Υπουργό Εσωτερικών, είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «ενέκρινε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή με το οποίο τροποποιείται ο περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας Νόμος, έτσι ώστε να επιτρέπεται η αναγνώριση κληρονομικού δικαιώματος σε δικαιούχους οι οποίοι κατέχουν οικιστικές μονάδες σε αυτοστεγάσεις, που έχουν ανεγερθεί σε κρατική γη.

Διευκρινίζεται ότι η νέα ρύθμιση δεν αφορά ανεγέρσεις οικιστικών μονάδων σε τουρκοκυπριακές περιουσίες, αλλά σε κρατική γη.

Όπως εξήγησε, με αυτό τον τρόπο θα επιτρέπεται σε κληρονόμους ατόμων που απεβίωσαν πριν τις 6 Απριλίου 2006 να αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται αναγνώριση αυτού του δικαιώματος σε κληρονόμους δικαιούχων που απεβίωσαν μετά τις 7 Απριλίου 2006, εξηγώντας ότι η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία για σκοπούς ίσης μεταχείρισης των δικαιούχων προσώπων, που είχαν μεν αυτό το δικαίωμα, αλλά δεν αναγνωριζόταν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy