Αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού του ψευδοκράτους, ζήτησε «βουλευτής» του ΚΛ

Ο Ερσίν Τατάρ, που είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς, πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες για αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που δίδεται στα κατεχόμενα, ανέφερε η «βουλευτής» του κόμματος του Λαού και μέλος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Τζαλέ Ρεφίκ Ρότζερς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή η κ. Ρότζερς είπε ότι η μη αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους από άλλες χώρες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους πολίτες του ψευδοκράτους, τους φοιτητές τους, που σπουδάζουν στο εξωτερικό καθώς και στους υπηκόους τρίτων χωρών που ζουν στα κατεχόμενα.

Θυματοποιούνται, πρόσθεσε, λόγω της μη ικανότητας τους να πιστοποιήσουν τους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα, με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Τατάρ «έχει σημαντικά καθήκοντα ως αναγνωρισμένος ηγέτης κοινότητας, γι’ αυτό τώρα που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για επαφές, πρέπει να αξιολογήσει ορθά αυτή την επίσκεψή του για να επιλύσει τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων».

«Παρόλο, που είμαστε εμβολιασμένοι, φαίνεται ότι δεν είμαστε εμβολιασμένοι στο διεθνή χώρο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» είπε. Αναφερόμενη στην πύλη για τους Τ/κ που λειτουργεί στις ελεύθερες περιοχές, η κ. Ρότζερς είπε ότι εκεί μπορούν να αιτηθούν και να εκδώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσοι έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Τα άτομα, που δεν έχουν ταυτότητα της ΚΔ ή ταξίδευσαν στο εξωτερικό πριν την έναρξη αυτής της εφαρμογής, δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό το πιστοποιητικό. Τους μεταχειρίζονται ως ανεμβολίαστους» πρόσθεσε. Το άτομο, που πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα, είναι ο «πρόεδρος», είπε εννοώντας τον Τ/κ ηγέτη. «Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα από άποψη ελευθερίας μετακίνησης των ανθρώπων της χώρας μας και πρέπει να λυθεί» ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ, είπε η κ. Ρότζερς, πρέπει να έλθει σε επαφή με τη Βρετανία και άλλες χώρες και να δώσει αγώνα για να επιλύσει αυτό το θέμα, αλλά και να συμβουλευτεί και την «νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε την Δημοκρατία.

Η προτεραιότητα του κ. Τατάρ, συνέχισε ασκώντας κριτική, δεν είναι ο κόσμος, προτιμά να γυρνάει όπως έκανε τις ημέρες που ήταν «βουλευτής». «Ευελπιστώ ότι θα πάρει πρωτοβουλίες και θα κάνει τις σωστές επαφές στη Νέα Υόρκη», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.