Ανακαινίζεται ριζικά το κτίριο της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σε διαδικασία ανακατασκευής βρίσκεται η Β’ Τεχνική της Λεμεσού με στόχο τόσο τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργικό, αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.

Η όλη αναβάθμιση της Σχολής δεν είναι άσχετη και με το γεγονός ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελεί το μοναδικό δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που θα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι υπάρχει πρόγραμμα για μεταστέγασης της Α’ Τεχνικής σε καινούργια κτίρια που θα δημιουργηθούν σε χώρο στην περιοχή των Πολεμιδιών.

Οι εργασίες ανακατασκευής της Β’ Τεχνικής που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, εκτελούνται σε φάσεις και περιλαμβάνουν την κατεδάφιση μέρους του κτιρίου και την ανέγερση καινούριου, ενώ θα γίνει ριζική αναβάθμιση στο υπόλοιπο. Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αίθουσα διαλέξεων 200 ατόμων, νέα γραφεία για τη Διοίκηση και το προσωπικό, καινούρια αίθουσα χημείας, βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα Κοπτικής Ραπτικής με αποθήκη, δύο αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών και γήπεδο καλαθόσφαιρας.

Σημαντική καινοτομία που έχει να κάνει πρωτίστως με την ασφάλεια των μαθητών, αποτελεί η δημιουργία χώρου στάθμευσης για λεωφορεία. Μέχρι τώρα, οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται πεζοί μέχρι την Α’ Τεχνική προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Τα έργα ανακαίνισης συνολικού κόστους 5,5 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν δυόμισι χρόνια. Στο διάστημα αυτό οι μαθητές θα συνεχίζουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους τόσο στο προσφερόμενο υφιστάμενο κτίριο, όσο και σε λυόμενες αίθουσες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.