Προκαλούν θυμηδία κάποια ρεπορτάζ που παίζουν προεκλογικά παιχνίδια, κρυβόμενοι πίσω από τα λεγόμενα fake news σ’ όλο τους το μεγαλείο. Είναι ο έντεχνος τρόπος να κτυπήσουν τον Σταύρο Μαλά, αφού για πραγματικά σοβαρά θέματα αδυνατούν να το πράξουν.

Είναι επίσης ενδεικτικό του ψιλοπανικού τους, αφού οι δημοσκοπήσεις (αλλά και άλλα δεδομένα) δείχνουν σαφώς πως ο Νικολάκης έχει «τταππώσει» και ο ανεξάρτητος υποψήφιος κερδίζει έδαφος για τη μάχη του δεύτερου γύρου. Τι κάνουν, λοιπόν, οι επιτήδειοι της πέννας; Ανακαλύπτουν «υπερβολές Μαλά» και, φυσικά, γίνονται καταγέλαστοι αφού η… διεισδυτική ματιά τους δεν βλέπει ούτε τα «κατορθώματα» του Αρχιεπίσκοπου, αλλ’ ούτε τα ρεζιλίκια του γυροβόλου των εγκαινίων Αναστασιάδη.


Δεν βλέπουν και δεν σχολιάζουν τα οφθαλμοφανή και ασχολούνται με τα παραμύθια της Χαλιμάς. Άξιος ο μισθός τους!

Οι Αμαθούσιοι έχουν δίκαιο

Αυτή η ιστορία με τις περιουσίες των Αμαθουσίων είναι μακρά και πονεμένη. Για χρόνια τώρα το κράτος τούς οφείλει αποζημειώσεις για την απαλλοτρίωση των περιουσιών τους λόγω αρχαίων και για χρόνια τίποτα δεν γίνεται. Και όλα αυτά τη στιγμή που για χάρη του Αρχιεπισκόπου αποχαρακτηρίζονται μεγάλα κτήματα, ώστε να μπορέσει η αγία εκκλησία του Χρυσόστομου του Β’ να κτίσει επαύλεις, ξενοδοχεία, πισίνες, καταστήματα και διαμερίσματα χωρίς κανένα εμπόδιο. Έτσι, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι είμαστε μια Μπανανία συμφεροντολόγων και πλιατσικολόγων στο όνομα, βεβαίως-βεβαίως, της ανάπτυξης.

Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε όλο της το μεγαλείο. Θυμηθείτε τα της παιδείας, θυμηθείτε τα πολιτικά κηρύγματα του προκαθημένου της εκκλησίας, θυμηθείτε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις παντός είδους και πάσης κατευθύνσεως, θυμηθείτε με ποιους έχει κάνει μπίζνες και αγοραπωλησίες και τότε θα μπουν όλοι οι κύβοι του παζλ στη θέση τους. Απλά θυμηθείτε. Όσο για κάποιους πολιτικούς, το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι ότι έγιναν… πάπιες.

Πού «πονά» η Ομόνοια;

Πολλά έχουν γραφεί και περισσότερα ειπωθεί για τη φετινή αγωνιστική πορεία της λαοφιλούς Ομόνοιας. Είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά στην απόδοσή της και, ως συνήθως, την πλήρωσε ο προπονητής.

Θα τολμήσω να εκφράσω την άποψή μου με το δικαίωμα που δίνει η πολύχρονη παρακολούθηση του αθλήματος σε χώρες του εξωτερικού, πολύ πιο προηγμένες από την Κύπρο, καθώς και η πρότερη ποδοσφαιρική μου εμπειρία. Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα «πονά» κυρίως στη «μέση», δηλαδή εκεί όπου χρειάζεται τουλάχιστον ένας παίκτης-«σκυλί» (ανασταλτικός μέσος) και άλλος ένας πλέι-μέικερ.

Λείπουν αυτοί οι δύο που θεωρούνται βασικά και απαραίτητα γρανάζια σε κάθε ποδοσφαιρική μηχανή και σαν αποτέλεσμα συμπάσχει όλη η αμυντική (και λιγότερο η επιθετική) λειτουργία της ομάδας.

Όσον αφορά τον νέο προπονητή (δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή ποιος θα αναλάβει) σπεύδω να διαφωνήσω με τεχνικούς από το εξωτερικό. Εκείνο που χρειάζεται είναι λύση εκ των έσω, δηλαδή με ένα δικό της παιδί που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Η ΚΟΠ και η ταυτοποίηση φιλάθλων

Ζητώ την κατανόησή σας γιατί σήμερα ασχολούμαι με αθλητικά θέματα (είναι βλέπετε η αδυναμία μου), αλλά δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στην εκκωφαντική σιωπή της ΚΟΠ στο θέμα της ταυτοποίησης φιλάθλων.

Πρόκειται για μια γελοιοδέστατη κατάσταση, όπου ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα. Η κάθε ομάδα αποφασίζει κατά το δοκούν (και όποτε της συμφέρει) αν θα εφαρμόσει την ταυτοποίηση και σε τελική ανάλυση οι φίλαθλοι βγαίνουν ζημιωμένοι, αφού δεν αποδέχονται τη ρύθμιση και μένουν μακριά από τα γήπεδα. Και η ΚΟΠ ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τόση υπευθυνότητα πια, τσακίζει κυριολεκτικά κόκκαλα…

Το sms της ημέρας

Η εκκλησία πάσχει να αποδείξει ότι ντε και καλά ζούμε στον Μεσαίωνα. Με μπροστάρηδες τους υπηκόους της στη Σωτήρα..

Τοξότης