Ανάκληση 6,5 εκατ. Toyota για προβληματικούς διακόπτες

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περίπου 6,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο για να διορθώσει τους διακόπτες παραθύρων που μπορεί να βραχυκυκλωθούν και πιθανόν να οδηγήσουν σε φωτιά.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια από αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, 1,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 600.000 στην Ιαπωνία, αναφέρει η Toyota σε ένα e-mail την Τετάρτη. Τα μοντέλα εκτός της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν το Camry, το RAV4 και το Highlander.


Η Toyota αναφέρει ότι δεν γνωρίζει για τυχόν δυστυχήματα που προκλήθηκαν από τη βλάβη. Η αυτοκινητοβιομηχανία πήρε μία αναφορά από έναν πελάτη στις ΗΠΑ που έπαθε έγκαυμα στο χέρι, και 11 αναφορές, όπου ο διακόπτης και η επένδυση της πόρτας έχουν καεί .

Οι αντιπρόσωποι της Toyota θα επιθεωρήσουν το διακόπτη και θα εφαρμόσουν ανθεκτικό στη θερμότητα γράσο, μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Η πλακέτα εσωτερικού κυκλώματος θα αντικατασταθεί εάν ο διακόπτης δεν λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται έχουν κατασκευαστεί μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Αυγούστου του 2006, και μεταξύ Αυγούστου του 2008 και του Ιουνίου του 2010, στην Ιαπωνία. Περιλαμβάνονται επίσης αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν εκτός Ιαπωνίας μεταξύ Αυγούστου 2005 και Αυγούστου 2006 και μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.