Ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από την κυπριακή αγορά

Στην ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από την κυπριακή αγορά προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, μετά από σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το RASFF, έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή, κατά παράβαση των απαιτήσεων της ισχύουσας κοινοτικής νομοθεσίας, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωση.

Η ειδοποίηση αφορά σε αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 45,5 x 30,5 x 7 cm και αριθμό παρτίδας / Lot Number B65AM2140-3.

Σημειώνεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.

Επειδή, όμως, όπως αναφέρεται, ενδέχεται κάποια ποσότητα του εν λόγω προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν τη χρήση του και εάν επιθυμούν, να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.Screenshot 2023 05 13 185113

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy