Ανάκληση απόφασης ΕΔΥ για διορισμό στη θέση Πρέσβη ζητά ο Κλάδος ΥΠΕΞ της ΠΑΣΥΔΥ

Ο Κλάδος ΥΠΕΞ της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) σε ανακοίνωσή του εκφράζει  την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των μελών του με αφορμή, όπως αναφέρει, “την πρόσφατη απόφαση της ΕΔΥ να προσφέρει διορισμό στη θέση Πρέσβη σε υποψήφιο εκτός της Διπλωματικής Υπηρεσίας, αλλά και λόγω των συσσωρευμένων παθογενειών και άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εξωτερικών” και “προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών σε εξαιρετικά δυσχερές και οριακό σημείο”.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Κλάδος του Υπουργείου Εξωτερικών ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης και σημειώνει πως η “παραγκώνιση ικανών διπλωματών με εμπειρία δεκαετιών στέλνει μήνυμα απαξίωσης στα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών και, κατ’ επέκταση, στην εικόνα της χώρας μας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “σε δύο διαδοχικές Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου εξετάσθηκε και αποφασίστηκε η υιοθέτηση σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία της Διπλωματικής Υπηρεσίας και της δυνατότητάς της να αντεπεξέλθει
αποτελεσματικά στην αποστολή της”.

Ο Κλάδος ΥΠΕΞ της ΠΑΣΥΔΥ σημειώνει πως “η μεθοδευμένη απόφαση της ΕΔΥ κρίνεται αυθαίρετη, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, και αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών, υποσκάπτοντας την επαγγελματική του δομή, δημιουργώντας πρόσθετους σκοπέλους στην εύρυθμη λειτουργία του”.

Αναφέρει ακόμη πως με την ενέργειά της αυτή, “η ΕΔΥ επιστρέφει σε πρακτικές του παρελθόντος και συντείνει στην ήδη δυσχερή
κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο λειτουργεί οριακά. Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, ο πενιχρός προϋπολογισμός, η χρόνια στασιμότητα στην ανέλιξη, αλλά κυρίως η απουσία οράματος και στήριξης του έργου
του, δεν επιτρέπουν πλέον στα στελέχη του Υπουργείου να φέρουν εις πέρας αποτελεσματικά την αποστολή τους”, σημειώνεται.

Αναφέρεται πως “τα στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας είναι αποφασισμένα να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματα τους προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα είναι άμεσες και αναλογικές, περιλαμβανομένης της λήψης νομικών και απεργιακών μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή, προσβλέπουμε στην ενεργό και δημόσια στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου”, προστίθεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.