Ανάκληση σουτζούκου με αμύγδαλο από κυπριακή αγορά

Έλα στο Google News

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία σουτζούκου με αμύγδαλου, το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει καρύδι, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Το καρύδι συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτό.

Προϊόν 1:
Ονομασία Τροφίμου: ΣΟΥΤΖΟΥΚΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ – Σουτζούκος με αμύγδαλο / GRAPE SOUTZOUKOS – Soutzoukos with Almonds
Εμπορική επωνυμία: Oi Palechorites ΚΥΠΡΙΩΝ ΡΙΖΕΣ
Χρονική ένδειξη: Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: / Best before: 02.04.22
Καθαρό Βάρος / Net Weight: 500g
Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΟΣ

Προϊόν 2:
Ονομασία Τροφίμου: ΣΟΥΤΖΙΟΥΚΟΣ – SOUTZIOUKOS ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ – ALMOND NUTS
Εμπορική επωνυμία: ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ TRADITIONAL SWEETS
Χρονική ένδειξη: Ανάλ. κατά προτίμηση πριν από / Best before: 12.04.2022
Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΟΣ

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που παρασκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση καρυδιού, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.