Ανακοινώνει νέα… στρατιωτική συναλλαγή με Γαλλία και δαπάνες δισεκατομμυρίων ο Μητσοτάκης

Νέες στρατιωτικές συμφωνίες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από το Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί συμφωνία αγοράς από την Ελλάδα τριών γαλλικών φρεγατών, τριών κορβετών και 6 αεροσκαφών τύπου Rafale, συνολικής αξίας πέραν των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι δεν βλέπει τον λόγο να μην έχουν ήσυχο φθινόπωρο και χειμώνα.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί κανέναν, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δυο χωρών μπορούν να λυθούν μόνο με πρόσβαση στο Διεθνές Δίκαιο.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Ελλάδας σε ενδεχόμενες νέες προκλήσεις της Άγκυρας, είπε ότι θα αντιδράσουν με αποτελεσματικότητα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία γνωρίζει τα όρια της Ελλάδας, που είναι και όρια της Ευρώπης.

Παράλληλα, για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου στην ΕΕ, απάντησε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί εύκολα μια συμφωνία, γιατί υπάρχουν κράτη- μέλη, τα οποία δεν δέχονται επί της αρχής, ότι πρέπει να υπάρχει καταμερισμός ευθυνών στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.