Ανακοίνωση Αστυνομίας για το θάνατο του ειδικού αστυφύλακα Νικόλα Λ. ΠέτρουΗ Αστυνομία Κύπρου με ανακοίνωση της εκφράζει την έντονη θλίψη της, για τον αδόκητο θάνατο του ειδικού αστυφύλακα Νικόλα Λ. Πέτρου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα προς τα δύο ανήλικα τέκνα του.

Αναλυτικά:

Σεβόμενοι τη μνήμη του εκλιπόντος και τη λύπη της οικογένειας, θεωρούμε αναγκαίο όπως εκφράσουμε την απογοήτευσή μας σχετικά με αβάσιμα δημοσιεύματα, που έχουν παρουσιαστεί σε Μ.Μ.Ε., τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, εμπεριέχοντας ανακρίβειες και αναλήθειες.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ούτε η Ηγεσία ούτε οποιοσδήποτε άλλος Ανώτερος Αξιωματικός απαγόρευσε σε μέλη μας να συμμετάσχουν σε εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος συνάδελφού μας. Αυτό που έγινε ήταν μια υπενθύμιση προς τα μέλη μας, για τήρηση των ισχυόντων Διαταγμάτων και διατάξεων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, για τη δική τους ασφάλεια και υγεία.

Τα μέλη της Αστυνομίας, ως οι εντεταλμένοι, από την Πολιτεία, φορείς για την εφαρμογή των εκάστοτε Υπουργικών Διαταγμάτων, έστω και υπό αυτά τα δεδομένα και συνθήκες, οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, στην προσπάθεια αναχαίτισης εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα τα μέλη μας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντος, ενώ εκφράστηκε και η επιθυμία της ίδιας της Ηγεσίας να παραστεί και να συλλυπηθεί τους οικείους του.

Είναι γνωστές οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και συνεχώς καταβάλλονται για τη στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση των μελών μας, κάτι για το οποίο η Ηγεσία της Αστυνομίας στηριζόμενη στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, νοιώθει υπερήφανη.

Καταληκτικά, διευκρινίζεται ότι, οι όποιες απόψεις, είτε ενός μέλους είτε μιας μικρής μερίδας μελών της Αστυνομίας, δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως καθολικές, ωσάν να εκπροσωπούν την πλειοψηφία των μελών που απαρτίζουν την αστυνομική οικογένεια.