Ανακοίνωση ΠΕΟ για νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα: Εργοδότες και Κυβέρνηση αναλάβετε τις ευθύνες σας

Η ΠΕΟ καλεί τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν από την νομοθεσία και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους.

Με αφορμή το χθεσινό τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό που συγκλόνισε την Κύπρο, η ΠΕΟ καλεί ταυτόχρονα  την κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εκτελεί τον εποπτικό του ρόλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Αυτό ήταν το έβδομο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα μέσα στη χρονιά.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει πως δυστυχώς «γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι κάποιοι εργοδότες με στόχο το υπέρμετρο κέρδος επιλέγουν την εντατικοποίηση της εργασίας και τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων Ασφάλειας και Υγείας θέτοντας έτσι τα  κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Η ασυδοσία και η μη εφαρμογή από μεγάλη μερίδα εργοδοτών των υποχρεώσεων που η νομοθεσία προβλέπει, δυστυχώς οφείλεται και στην αδυναμία του Υπουργείου Εργασίας να ασκήσει αποτελεσματικό και συστηματικό έλεγχο των χώρων εργασίας», αναφέρει.

Παράλληλα, σημειώνει πως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως το αρμόδιο κυβερνητικό Τμήμα, επιφορτισμένο με το καθήκον της εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει ευθύνη να πατάξει την παρανομία και την ανευθυνότητα των εργοδοτών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή και αρτιμέλεια των εργαζομένων τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.