Ανακοινώθηκε επίσημα η επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Κόσοβο

Ο αρχηγός του κινήματος “Αυτοδιάθεση” Ελμπιν Κούρτι και ο πρόεδρος του κόμματος “Δημοκρατική Ενωση Κοσόβου” Ανσα Μούσταφα ανακοίνωσαν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ότι υπέγραψαν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα αργά το απόγευμα από τα κομματικά όργανα των δύο παρατάξεων και αύριο η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Ελμπιν Κούρτι, ενώ η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από τρεις αντιπροέδρους, 15 υπουργούς και 33 αναπληρωτές υπουργούς.

Τρεις υπουργοί θα προέρχονται από τα κόμματα που εκπροσωπούν τις εθνικές μειονότητες, ενώ οι δύο από αυτούς θα είναι Σέρβοι.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, το κίνημα “Αυτοδιάθεση” εκπροσωπείται στη Βουλή με 29 βουλευτές και η Δημοκρατική λνωση Κοσόβου με 28 βουλευτές. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Χάσιμ Θάτσι κατέλαβε 24 έδρες, ο συνασπισμός “Για το μέλλον του Κοσόβου” του οποίου ηγείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι κατέλαβε 13 έδρες και ο συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών “Nisma” 6 έδρες. Με 10 βουλευτές εκπροσωπείται η “Σερβική Λίστα” και με 10 όλες οι άλλες εθνικές κοινότητες. Η Βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.