Ανακοινώθηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία της Αττικής

Ανακοινώθηκε, επισήμως, η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αττική, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας ότι η Πολιτεία απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19, όμως δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», σημειώνει ο κ. Κικίλιας.


Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία. Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς μόνο τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν 940 εισαγωγές με τους εφημερεύοντες γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.