Από… ανάκριση για εξασφάλιση του Cyprusflightpass – Αναγκαία η απλοποίηση της διαδικασίας

Λαβύρινθος οι ερωτήσεις και απαιτήσεις για την έκδοσή του. 

Απλοποιήστε το περίφημο Cyprusflightpass που πρέπει να εξασφαλίσει ένας ταξιδιώτης που βρίσκεται στο εξωτερικό για οποιονδήποτε λόγο και θέλει να επισκεφθεί την Κύπρο για οποιονδήποτε λόγο. Ένας σωστός λαβύρινθος για τον οποίο πρέπει να σπαταλήσεις αρκετή ώρα και αν δεν τα καταφέρεις μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα!

Γιατί αν στο τέλος ενός ερωτηματολογίου που νομίζεις ότι συμπλήρωσες με επιτυχία, μπορεί να αναγνωρίσει το πρόγραμμα ότι δεν πέρασαν 7 ημέρες από την ημέρα της β’ δόσης εμβολιασμού, τότε θα πρέπει να το ξανακάνεις από την αρχή και να αλλάξεις τύπο αίτησης! Δεύτερον, αν βάλεις αριθμό διαβατηρίου που το ζητά παράλληλα με τον αριθμό ταυτότητας, πάλι δεν το αναγνωρίζει και πάλι από την αρχή. Και δεν είναι μόνο αυτά. Εκτός όλων των άλλων, σε περνά από κανονικό ανακριτικό έλεγχο… Εκτός από τα στοιχεία επιβάτη ζητά και στοιχεία επικοινωνίας και επιπλέον στοιχεία έκτακτης ανάγκης και στοιχεία άλλου ατόμου με το οποίο να μπορεί να επικοινωνήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης… Στοιχεία για το σκοπό του ταξιδιού που βρισκόσουν στο εξωτερικό, σε ποια χώρα και για ποιο λόγο και γιατί ταξιδεύεις στην Κύπρο. Στοιχεία μόνιμης διεύθυνσης στην Κύπρο. Επιπλέον, χρειάζεται να κάνουμε όχι μία, αλλά τέσσερις υπεύθυνες δηλώσεις για το ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους περιορισμούς, που επιβάλλει η επιδημία, στην κυπριακή επικράτεια… Σε κάθε περίπτωση ο ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να τηρεί τα μέτρα περιορισμού που επιβάλλει η χώρα άφιξης/εισόδου. Όπως είναι αυτονόητο όσοι επισκέπτονται την Κύπρο δεν τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν.

Όταν χρειάστηκε να πάρουμε ανάλογο πιστοποιητικό για είσοδο στην Ελβετία, λόγω της κατάστασης πανδημίας στην οποία βρίσκονται όλες οι χώρες της Ευρώπης, η διαδικασία ήταν πολύ πιο απλή και δεν χρειάστηκε να απαντήσουμε όλες αυτές τις ενοχλητικές ερωτήσεις. Καλά κάνουν οι αρμόδιοι να δουν την ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας.

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.