Αναμένει μέτρα για άμεση εξέταση αιτήσεων συντάξεων η ΕΚΥΣΥ

Σε αναμονή για υλοποίηση μιας πολύχρονης απαίτησης της για άμεση εξέταση αιτήσεων για συντάξεις του ΤΚΑ, είναι η ΕΚΥΣΥ, η οποία σημειώνει πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για άμεση εξέταση αιτήσεων και των υπόλοιπων συντάξεων και επιδομάτων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων και καταβολή της πρώτης σύνταξης ένα μήνα μετά τη συνταξιοδότηση, ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη, λέγοντας ότι αυτή η απόφαση ικανοποιεί μια χρόνια απαίτηση της Οργάνωσης «για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι αιτήσεις να εξετάζονται ύστερα από αρκετούς μήνες που σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν και τους 7-8 μήνες, κατά τους οποίους οι συνταξιούχοι να περιμένουν χωρίς κανένα εισόδημα».

Σημειώνει ότι συνεχίζονται τα έντονα παράπονα των συνταξιούχων που απορρέουν από το γεγονός ότι, ενώ έγιναν εξαγγελίες από το Υφυπουργείο Πρόνοιας για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεών τους, «δυστυχώς πάλι παρατηρείται μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, «δεν έχουν εξεταστεί ακόμα αιτήσεις του προηγούμενου χρόνου ενώ ούτε το μεγαλύτερο μέρος των υποβληθεισών αιτήσεων του 2023 εξετάστηκαν. Είναι απαίτηση της ΕΚΥΣΥ επιτέλους να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί πολύ μεγάλες δυσκολίες στους χαμηλοσυνταξιούχους σε περίοδο που καλούνται να αντιμετωπίσουν την συνεχιζόμενη ακρίβεια».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy