Αναμένει τις κινήσεις της κυβέρνησης και αποφασίζει για προϋπολογισμό η ΕΔΕΚ – Συνεδριάζει η επ. Οικονομικών για τροπολογίες

Τις κινήσεις της κυβέρνησης αναμένει η ΕΔΕΚ για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος οδηγείται στην Ολομέλεια για ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Τετάρτη συζητά το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ για τον κρατικό προϋπολογισμό


Επανέφεραν από το παράθυρο ιδιωτικοποιήσεις και συμβούλους για διαβατήρια

Μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού μεσολαβούν δύο καθοριστικές ημέρες καθώς η κυβέρνηση προανήγγειλε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για αύριο στις 18:30, ενώ την Τετάρτη συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, οι οποίες όπως τονίστηκε θα είναι δεσμευτικές για όλους.

Όπως πληροφορούμαστε από καλά ενημερωμένη πηγή, μέχρι την Τετάρτη, η ΕΔΕΚ αναμένει από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι προωθεί για υλοποίηση, τις προτάσεις για παροχή του δικαιώματος του δανειολήπτη να προσφύγει σε στα δικαστήρια για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός και για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου το οποίο θα εξετάζει τέτοιες υποθέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην οποία τέθηκαν προς συζήτηση οι εισηγήσεις του κινήματος. Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια η ΕΔΕΚ έχει τέσσερεις ψήφους στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Γιώργος Λιλλήκας, οι οποίες μπορούν να γείρουν την διαδικασία της ψηφοφορίας υπέρ της έγκρισης του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.


Εν τω μεταξύ η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών συζητά εκ νέου αύριο τον κρατικό προϋπολογισμό σε κλειστή συνεδρία, με σκοπό να εξεταστούν οι τροπολογίες που σκοπεύουν να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό δεν έχουν ενσωματωθεί 11 πολύ σημαντικές τροπολογίες που είχαν ψηφίσει κατά την περασμένη ψηφοφορία τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η τροπολογία για αποκοπή οποιωνδήποτε δαπανών σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης ενώ η Βουλή σταύρωσε κονδύλι ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την «αγορά υπηρεσιών από διεθνείς οίκους για τις αιτήσεις του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος», ώστε να απαιτείται γραπτή συγκατάθεση της Επιτροπής Οικονομικών για την αποδέσμευσή του, η κυβέρνηση το επανάφερε μέσα από τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε ρήτρα για να απαιτείται συγκατάθεση της Επιτροπής Οικονομικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.