Διεκδικούν κενωθείσες θέσεις αντιπροέδρων

 

Η τελευταία πράξη των ανακατατάξεων στο στρατόπεδο της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ όπως προέκυψαν μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το διορισμό νέας επιτρόπου στην ΕΕ. Αυτή τη φορά η μάχη θα δοθεί εντός των σωμάτων του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, με την ανάληψη του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου από την κ. Στέλλα Κυριακίδου αφήνει πίσω της και τη θέση της ως αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ. Το ίδιο φαίνεται πως θα πράξει και ο κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών με τον τελευταίο ανασχηματισμό. Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για απομάκρυνση του ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Λευτέρη Χριστοφόρου από τη θέση του ως αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, ωστόσο αυτά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται και μάλλον μπορούν να ερμηνευθούν ως πιέσεις προς τον κ. Χριστοφόρου. Θυμίζουμε πως στον ΔΗΣΥ επιστρέφει με βλέψεις ο πρώην ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης. Ενδεχόμενη παραίτηση του κ. Χριστοφόρου θα τον έφερνε πιο κοντά και στο αξίωμα του προέδρου του κόμματος, κάτι που κομματικά πηγαδάκια θεωρούν πως δεν βλέπει με καλό μάτι ο νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο βαθμό που αυτό ευσταθεί, η παραμονή του κ. Χριστοφόρου ευνοεί τον κ. Νεοφύτου. Ωστόσο, οι θέσεις αντιπροέδρων θα αποτελέσουν λεία για τον κ. Γεωργιάδη. Στο παρελθόν τη θέση αυτή είχε διεκδικήσει και ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν προβλέπεται να προσέλθουν στις κάλπες τα περίπου 1.200 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Για τη διαδικασία θα αποφασίσει εντός των ημερών το Πολιτικό Γραφείο.