Αναμένεται συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ την Τετάρτη

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Εκδήλωση του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Λήδρα Πάλας

 

Γεμάτο πρόγραμμα με συναντήσεις και διαβουλεύσεις για Κυπριακό και οικονομία θα έχει από σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων θα δει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τον αναπληρωτή Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ και τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου. Την Τετάρτη το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Η εκδήλωση, η οποία θα γίνει στο Λήδρα Πάλας, αφορά το θέμα της ισότητας των φύλων.

Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Την Τρίτη 12 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια. Θα συνοδεύεται από το ανώτερο στέλεχος πολιτικών υποθέσεων, υπεύθυνο Κυπριακού, Τσαρλς Aνιντόχο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως και την πρότασή του για τα Μ.Ο.Ε., ενώ θα επαναλάβει την ετοιμότητα και τη βούληση της πλευράς μας για την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα διορισμού ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό.

Ως γνωστό σχετική απόφαση έχει ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη κατά την τριμερή συνάντηση Γκουτέρες – Αναστασιάδη – Τατάρ μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς τόσο στη θάλασσα, όσο και επί του εδάφους και στην ανάγκη αναστροφής των έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.