Αναμένονται άλλες δύο ανακοινώσεις υποψηφίων «προέδρων» στα κατεχόμενα

Τον πρόεδρό του, Ερχάν Αρικλί θα προτείνει στο συνέδριο του κόμματος Αναγέννησης για τον καθορισμό υποψηφίου για τις «προεδρικές εκλογές», το ανώτατο κομματικό όργανο, όπως αποφάσισε χθες βράδυ η κεντρική του επιτροπή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το συνέδριο όπου θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος του κόμματος θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 21 Ιανουαρίου.

Ο γγ του κόμματος, Τουράν Μπουγιούκγιλμαζ ανέφερε ότι οι «προεδρικές» θα είναι ανάμεσα σε δύο σχολές σκέψεων, αυτούς που πιστεύουν σε λύση δύο κρατών και αυτούς που πιστεύουν σε ομοσπονδιακή λύση. Η προσπάθειά τους, συνέχισε, να υπάρχει κοινός υποψήφιος των δυνάμεων που πιστεύουν στην «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, δεν ευοδώθηκε και γι’ αυτό το κόμμα της Αναγέννησης στον πρώτο γύρο θα κατέλθει με τον δικό του υποψήφιο και αυτό προτείνεται από την κεντρική επιτροπή προς το συνέδριο να είναι ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί.

Εξάλλου σε κομματική συγκέντρωση χθες βράδυ στην Κερύνεια ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι θα ήθελε να είναι ο υποψήφιος του κόμματός του στις «προεδρικές» του Απριλίου, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η κομματική βουλή, το ανώτερο κομματικό όργανο.

Χθες αντιπροσωπείες των κομμάτων ΚΕΕ και κόμματος Αναγέννησης, όπως και ΚΕΕ με το ΔΚ είχαν συναντήσεις. Ο τ/κ Τύπος σχολιάζει πως πρόκειται για συναντήσεις προετοιμασίας του ΚΕΕ ενόψει «προεδρικών». Ο πρόεδρος του τ/κ ΔΚ, Φικρί Ατάογλου ανέφερε ότι έχουν αρχίσει τις δικές τους διεργασίες για τον καθορισμό υποψηφίου και σύντομα θα προβούν σε ανακοινώσεις.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, εκ μέρους του κόμματός του, ΡΤΚ και ο Κουντρέτ Οζερσάι που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.