Ανανέωσαν τη συνεργασία τους ΤΕΠΑΚ και Δήμος Αγ. Αθανασίου

Ως άκρως επιτυχημένη κρίνεται η πενταετής περίοδος συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Αγίου Αθανασίου που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο και ανανεώθηκε πρόσφατα από το Δήμαρχο Κυριάκο Χατζηττοφή και την Πρύτανη Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, κατά την ανανέωση της συνεργασίας έγινε αναλυτική αξιολόγηση της συνεργασίας την οποία και οι δυο εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα ενεργή.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενη πενταετίας αναπτύχθηκαν διάφορες δραστηριότητες, όπως το Πανεπιστήμιο του Δημότη, κοινά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανάθεση μελετών και κοινές εκδηλώσεις.

Επίσης, ο Δήμος Αγ. Αθανασίου, συμμετέχει είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο διεθνές πρόγραμμα IAESTE με την προσφορά θέσεων για πρακτική άσκηση σε ξένους φοιτητές, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο εξωτερικό.

Κατά την τελετή υπογραφής ανανέωσης του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο κ. Χατζηττοφής ευχαρίστησε την Πρύτανη για την εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά την πενταετία και τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υποβολή κοινών προτάσεων για διεκδίκηση επιχορήγησης για ερευνητικά προγράμματα και στην αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών στη βιομηχανική περιοχή του Δήμου, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ αλλά και της μετέπειτα εργοδότησης τους.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.