Ανανέωσαν την ερευνητική τους συνεργασία για κυβερνοασφάλεια Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αναθεωρημένο Μνημόνιο Ερευνητικής Συνεργασίας σε θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας, υπέγραψε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σκοπός του Μνημονίου είναι ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας ώστε αφενός να υποστηριχθούν οι στρατηγικοί στόχοι που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσον αφορά την πρόοδο ανάλυσης κυβερνοαπειλών στον κυβερνοχώρο της Κύπρου, και αφετέρου να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου Επικοινωνιών.

Το παρόν Μνημόνιο αντικαθιστά το Μνημόνιο που είχε υπογραφτεί το 2020, επικαιροποιώντας τους όρους του πλαισίου συνεργασίας των δύο μερών.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους και για λογαριασμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Επικοινωνιών, και εκ μέρους και για λογαριασμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, ο Πρύτανης Πέτρος Πασιαρδής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.