Ανανεώθηκε η κράτηση του Αζέρου εκτελεστή – Ζήτησε έγγραφα από τις καταθέσεις

Έλα στο Google News

Υπο κράτηση θα παραμείνει μέχρι την επόμενη Δευτέρα αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο για τον Αζέρο ο οποίος ζήτησε και θα του δοθούν κάποια έγγραφα που αφορούν καταθέσεις του, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Η διαδικασία έγινε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών όπως και την πρώτη φορά για λόγους δημόσιας προστασίας.

Ούτε λέξη από τον Αζέρο – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές και η επιλογή της Κύπρου

Στάση «σφίγγας» κρατά ο 38χρονος Αζέρος ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από πολυήμερη παρακολούθηση των κυπριακών Αρχών και αφότου προηγήθηκε το «σήμα» από υπηρεσία άλλης χώρας, ότι αφίχθηκε στην Κύπρο προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο Ισραηλίτη επιχειρηματία με φάσμα εργασιών σε διάφορες χώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Αζέρος κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου, τελεί υπό οκταήμερη κράτηση μετά από μια διαδικασία που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τις Αρχές να επικαλούνται λόγους «δημόσιας ασφάλειας» ρίχνοντας ακόμα περισσότερο σκοτάδι στην υπόθεση.

Χθες ο Αζέρος πέρασε από πολύωρη ανάκριση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας σε μία προσπάθεια των Αρχών να φτάσουν στα βήματα των συνεργών του και του εγκέφαλου του σχεδίου.

Ωστόσο οι προσπάθειες των ερευνητών έπεσαν στον τοίχο σιωπής που έστησε ο 38χρονος αφού δεν λέει ούτε λέξη για τα όσα του καταλογίζουν.

Την ίδια ώρα οι Αρχές θεωρούν πως το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων συνεργών του Αζέρου είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο αφού η είδηση της σύλληψης του θα τους οδήγησε στη φυγή τους σε άλλη χώρα.

Εντούτοις οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό κλειστά κυκλώματα ασφαλείας σε αεροδρόμια και άλλες πύλες εισόδου στη χώρα σε μια προσπάθεια κατάρτησης λίστας υπόπτων με κοινά χαρακτηριστικά όπως του Αζέρου ούτως ώστε να εντοπίσουν την πορεία τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Υπόθεση Αζέρου: Για σχέδιο του Ιράν κάνει λόγο το Ισραήλ, το οποίο διαψεύδει για Σάγκι

Το Ιράν επιχείρησε να πραγματοποιήσει «τρομοκρατική επίθεση» με στόχο Ισραηλινούς επιχειρηματίες στην Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης τη Δευτέρα, μετά από αναφορές που έκαναν λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού-Κύπριου δισεκατομμυριούχου Τέντι Σάγκι.

«Δεν πρόκειται για εγκληματικό περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, Ματάν Σίντι. Ο Σάγκι, πρόσθεσε, «δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης».

Πάντως, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα haaretz.com, ο Σάγκι φαίνεται, βάσει των αναφορών των αρχών να είχε στοχοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ιρανικής επιχείρησης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, ωστόσο οι μεταγενέστερες αναφορές των κυπριακών αρχών κατευθύνονται περισσότερο στο ότι η εκτέλεσή του συνδέεται με μια επιχειρηματική διαμάχη.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας του Ισραήλ, Walla, αναφέρουν πως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Κύπρου προειδοποίησαν τον Σάγκι να είναι προσεκτικός, συνδέοντας την απειλή για τη ζωή του με πρώην συνεργάτες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Η έκθεση ανέφερε ότι ο Σάγκι, ο οποίος συνελήφθη πριν από 25 χρόνια για δωροδοκία και απάτη, προσπάθησε τους τελευταίους μήνες να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία του Σάγκι έκανε λόγο για ένα αποτυχημένο ιρανικό τρομοκρατικό περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόχος της δολοφονίας δεν είναι ο επιχειρηματίας αλλά οι Ισραηλινοί στην Κύπρο. «Δυστυχώς, είναι τόσο εύκολο να δημοσιευθούν εσφαλμένες πληροφορίες και να καταστραφεί το όνομα ενός ατόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το «Channel 12» με τη σειρά του ανέφερε ότι ο δολοφόνος ήταν προφανώς μέλος μιας ομάδας που σχεδίαζε να επιτεθεί στον Σάγκι και εισήλθε μέσω της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, φτάνοντας στην ελληνική πλευρά. Ενώ λάμβανε χώρα ένα πάρτι για μία από τις κόρες του Σάγκι, ένα ύποπτο άτομο εθεάθη στην περιοχή της κατοικίας του και οι Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας του ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.