Αναπάντητες κλήσεις από την κυβέρνηση για το κολυμβητήριο Αμμοχώστου

Κατασκευή του κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών της επαρχίας Αμμοχώστου ζητά από την κυβέρνηση το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου. 

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση στις 12 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Αυγουστίνος Παπαθωμάς, κατέταξε το κολυμβητήριο στα έργα που οφείλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ώστε να δώσει ώθηση ανάπτυξης στην περιοχή. Παρόλα αυτά, οι προθέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος κάθε άλλο παρά ξεκάθαρες είναι. Και τούτο επειδή η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στη χρηματοδότηση της δαπάνης αποκλειστικά από το Δήμο Δερύνειας, ο οποίος με τη σειρά του απορρίπτει αυτό το σενάριο.

Το κολυμβητήριο είναι στους σχεδιασμούς του κράτους για κατασκευή στη Δερύνεια εδώ και δέκα χρόνια, αλλά παραμένει στάσιμο. Τους τελευταίους μήνες έγιναν κάποια βήματα προς τα εμπρός με την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας και του επιχειρησιακού σχεδίου από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ωστόσο το μεγάλο αγκάθι παραμένει η κάλυψη της δαπάνης της μελέτης σχεδιασμού της αθλητικής εγκατάστασης. Από τη μια η κυβέρνηση επιμένει ότι ο Δήμος Δερύνειας οφείλει να πληρώσει τη δαπάνη ως Αναθέτουσα Αρχή και από την άλλη ο Δήμος Δερύνειας αντιτείνει ότι η χρηματοδότηση της δαπάνης είναι ευθύνη του κράτους από τη στιγμή που το κολυμβητήριο θα είναι περιφερειακό και θα καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της επαρχίας.

Η υπόθεση είναι στάσιμη σ’ αυτό το σημείο και τα σημάδια δεν είναι θετικά. Στις 9 Απριλίου 2021 ο δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας κάλυψη της δαπάνης από το κράτος, ωστόσο από τότε δεν υπάρχει καμία απάντηση από το Προεδρικό Μέγαρο, ούτε από τον ΚΟΑ, ούτε από το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο έχει γίνει το ίδιο διάβημα. Ως εκ τούτων, η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου παραμένει η μοναδική επαρχία χωρίς κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο δήμαρχος Δερύνειας σημειώνει ότι το έργο δεν είναι τοπικό αλλά επαρχιακό και ως εκ τούτου η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη.

Τάσος Περδίος 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.