Αναπλ. Πρέσβης Κίνας στην Κύπρο: Ξεκάθαρο μήνυμα προς ΗΠΑ και Ταϊβάν εν μέσω κρίσης

Το μήνυμα ότι η Κίνα θα υπερασπιστεί σθεναρά τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε σε συνέντευξη του στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Λευκωσία Γουάνγκ Σιενκ.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση ανέφερε ότι η επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόσι στην Ταιβάν δημιουργεί σοβαρό αντίκτυπο στα πολιτικά θεμέλια των σχέσεων Κίνας-Ηνωμένων Πολιτειών και παραβιάζει σοβαρά τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.

Επεσήμανε ότι επί του παρόντος η κατάσταση στα στενά της Ταιβάν αντιμετωπίζει νέο γύρο έντασης και σοβαρές προκλήσεις αδιαφορώντας για την έντονη ένσταση της κινεζικής πλευράς και εξήγησε ότι η πραγματική αιτία των νέων εντάσεων και της παρούσας κατάστασης είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταιβανέζικες Αρχές επιδιώκουν αλλαγή του status quo υπονομεύοντας την αρχή «Μια Κίνα».

Ο Κινέζος διπλωμάτης υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Ταιβάν για να περιορίσουν την Κίνα εντείνοντας τις επίσημες ανταλλαγές με την ταιβαν και ενθαρρύνοντας τους αυτονομιστές.

Πρόκειται για κινήσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες όσο επικίνδυνο είναι να παίζει κάποιες με τη φωτιά ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η Κίνα δεν θα εμπλακεί ποτέ σε επιθετικότητα και επέκταση.

Ωστόσο είπε, έχει εμπιστοσύνη ότι θα νικήσουν κάθε επιθετικότητα και ο λαός της Κίνας είπε, δεν φοβάται.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΟΥΑΝΓΚ ΣΙΕΝΚ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.