Αναπομπή για εκποιήσεις: «Ο ΠτΔ είναι εκτεθειμένος» τονίζει ο Κ. Μελάς

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση θα γίνουν ρεζίλι αν κάνουν αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της πρότασης νόμου για παράταση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτώβριου τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου δανειοληπτών.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Μελάς επισήμανε ότι η αναπομπή του νόμου για εκποιήσεις υποτιμά την νοημοσύνη του μέσου πολίτη. Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσο οι κυβερνώντες επιθυμούν να ξεπουλήσουν τις περιουσίες και τα σπίτια των πολιτών. Ακόμα τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εκτεθειμένος, γιατί έκανε αναφορά για τους ίδιους ακριβώς λόγους πριν από δυο χρόνια και δεν προέκυψε αντισυνταγματικότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι κυβερνώντες πρέπει να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να σταματήσουν αυτή την κοροϊδία.

Ο Κώστας Μελάς σημείωσε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του συνδέσμου δανειοληπτών ότι είναι προσωρινό μέτρο η αναστολή εκποιήσεων.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναστολή που ισχύει μέχρι την 1η Αυγούστου αφορά την έναρξη της διαδικασίας εκποίησης με την αποστολή επιστολών από τράπεζες προς τους δανειολήπτες που δίνεται προθεσμία 120 ημερών προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για αναδιάρθρωση δανείων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.